evomag.ro

Prețul apartamentelor în Iași este în creștere, potrivit unei analize realizate de site-ul specializat Imobiliare.ro

Ultima lună de vară a adus o creștere la prețurile apartamentelor, în municipiul nostru. Astfel, prețurile cerute de vânzători s-au majorat cu 2,9%, față de luna iulie. Dacă atunci un metru pătrat a costat 1.016 euro, în luna august a ajuns la suma de 1.045 de euro.

Conform Imobiliare.ro locuințele din blocurile vechi s-au scumpit cu 0,9 %, iar cele nou-construite cu 4%.

”În orașul din nord-vestul țării a avut loc, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, cea mai mare creștere a prețului mediu solicitat de către vânzătorii de apartamente. Astfel, în ultima lună de vară, pretențiile proprietarilor s-au majorat cu 2,9%, de la 1.016 la 1.045 de euro pe metru pătrat. Deși ambele segmente de piață au consemnat creșteri în perioada analizată, amploarea variațiilor a fost diferită: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,9% (de la 1.010 la 1.019 euro pe metru pătrat util), însă cele nou-construite s-au scumpit cu 4% (de la 1.018 la 1.059 de euro pe metru pătrat util)”, potrivit analizei Imobiliare.ro.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, prețul apartamentelor din blocurile vechi a crescut cu 88 de euro, iar cel al locuințelor noi cu 107 euro pe metru pătrat.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ