evomag.ro

Prețul apartamentelor în Iași este în scădere, potrivit unei analize realizate de site-ul specializat Imobiliare.ro

Penultima lună din an a adus o scădere la prețurile apartamentelor, în municipiul Iași. Astfel, prețurile cerute de vânzători au scăzut cu 3,1%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Dacă atunci un metru pătrat a costat 1.040 euro, acum a ajuns la suma de 1.008 euro

Conform Imobiliare.ro locuințele din blocurile vechi s-au ieftinit cu 1,1 %, iar cele nou-construite cu 3,7%.

”Capitala Moldovei este, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, cel de-al doilea oraș în care apartamentele s-au ieftinit în ultima lună de toamnă. Așteptările vânzătorilor s-au diminuat, însă, mai substanțial în acest caz, anume cu 3,1%, de la 1.040 la 1.008 euro pe metru pătrat util. Față de perioada similară a anului trecut, când se situa la 970 de euro pe metru pătrat util, nivelul actual al prețurilor este cu doar 3,9% mai mare – Iașiul fiind, astfel, orașul cu cea mai mică diferență de preț la 12 luni. Declinul consemnat în noiembrie a fost alimentat de ambele segmente de piață analizate – apartamentele vechi s-au depreciat, însă, mai puțin, anume cu 1,1% (de la 1.013 la 1.002 euro pe metru pătrat util), în vreme ce unitățile locative nou-construite s-au ieftinit cu 3,7% (de la 1.051 la 1.012 euro pe metru pătrat util)”, potrivit analizei Imobiliare.ro.

inpuff.ro

Iașul este al doilea oraș din țară în care prețul apartamentelor a scăzut în luna noiembrie, în timp ce în celelalte acesta s-a majorat chiar și cu 11%.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ