evomag.ro

Apartamentele din IAȘI cu 3,6% mai ieftine

Pe parcursul lunii februarie 2019, preţurile apartamentelor au consemnat creşteri în majoritatea marilor oraşe monitorizate constant de Imobiliare.ro.
În ciuda creşterilor înregistrate luna trecută, nivelul actual al pretenţiilor vânzătorilor nu este, per ansamblu, cu mult mai mare decât cel valabil în perioada similară a anului trecut. Potrivit indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel naţional (noi şi vechi) s-a majorat cu 0,3% în februarie.

De la 1.229 de euro pe metru pătrat util (la finele lui ianuarie) s-a ajuns la la 1.233 de euro. Faţă de aceeaşi perioadă din 2018, valoarea actuală este cu doar 3% mai mare. Unitatea locativă se vindea cu 1.197 de euro pe metru pătrat util la penutimul calcul. Această diferenţă redusă confirmă menţinerea tendinţei de stabilizare a pieţei, resimţită şi la nivelul preţurilor.

Apartamentele vechi cu mult mai scumpe

După ce a depăşit recent pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util, capitala Moldovei a consemnat luna trecută o scădere de 1,6% al preţurilor apartamentelor, de la 1.037 la 1.020 de euro pe metru pătrat util.

Valoarea anterioară este cu 3% mai mare decât cea consemnată în urmă cu 12 luni, anume 990 de euro pe metru pătrat. De punctat este însă că tendinţa descendentă de luna trecută a fost dictată doar de segmentul locuinţelor noi.

inpuff.ro

Acestea s-au ieftinit cu 3,6%, de la 1.063 la 1.025 de euro pe metru pătrat. Apartamentele vechi, pe de altă parte, s-au apreciat în acest răstimp cu 1,3%, de la 997 la 1.010 euro pe metru pătrat.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ