bibloo.ro

Primaria Municipiului Iasi va deveni proprietara pe podul dintre drumul european și complexul comercial ERA fapt confirmat de către primarul Mihai Chirica în ședința extraordinară a Consiliului Local (CL) din 10 iulie.

Podul este tranzitat zilnic de mii de ieseni care se expun unui risc enorm. De mai bine de 3 ani au fost impuse restrictii de circulatie pentru evitarea unei tragedi, cauzate de surparile si deplasarile stalpilor de rezistenta, insa nimic mai mult. Desi autoritatile cunosc problema de ani de zile nu s-au implicat in nici un fel. Vechiul proprietar al complexului si-a asumat pe propria raspundere continuarea circulatiei rutiere cu promisiunea ca se va reface complet podul respectiv, acesta a facut amanari peste amanari pana in momentul in care complexul a fost vandut catre un nou proprietar

Recent, la pod au început de lucrări de consolidare, banii fiind asigurați de noii proprietari ai complexului ERA. Prime Kapital și MAS Rei au în plan o investiție de amploare în zonă, estimată la peste 125 milioane euro.

„Lucrările vor dura aproximativ 6 luni, după care, intenția noastră este de a recepționa și prelua în proprietate publică podul, inclusiv tot drumul de acces pe toată lungimea complexului până ce ajunge în Apărătorii Patriei”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Ulterior ce drumul va deveni public, acesta va fi prelungit, probabil pe cheltuiala Primăriei Miroslava, până în Găureni, pe lângă zona unde se desfășoară, anual Festivalul „Afterhills”.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ