evomag.ro

Proiect de lege ferm în Australia: studenții care trișează la examene sau care folosesc metode frauduloase pentru redactarea lucrărilor academice riscă doi ani de închisoare sau amenzi de sute de mii de dolari, prevede un proiect de lege propus de ministrul australian al Educației, Dan Tehan.

Potrivit legii pe care Tehan intenționează să o introducă în cadrul unei viitoare guvernări Morrison, și cei care îi ajută pe studenți să înșele riscă sancțiuni drastice, de la amenzi de până la 210.000 dolari la până la doi ani de închisoare, relatează The Guardian.

Tot mai mulți studenți apelează la servicii online de redactare a lucrărilor academice

Propunerea vine în contextul în care numărul cazurilor în care studenții apelează la servicii online de redactare a lucrărilor academice contra-cost a crescut în ultimii ani în Australia. Un sondaj recent arată că aproape 70% dintre cadrele universitare din Australia suspectează că studenții lor trișează sau își comandă lucrările de pe site-uri care oferă astfel de servicii.

Tehan avertizează că cei care operează în Australia site-uri care îi ajută pe studenți să înșele vor suferi consecințele depline ale legii, în timp ce site-urile administrate din afara țării vor fi blocate.

“Nu este corect ca studenții care fac toată munca singuri, care studiază din greu, să se confrunte cu concurență din partea celor care folosesc servicii online de fraudare”, a spus Tehan.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ