bibloo.ro

Scandal in Parlament în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă. Mai mulți protestatari, dar și aleși USR au afișat pancarte împotriva Puterii în sala de plen.

Proteste au avut loc și pe holurile Casei Poporului, unde câțiva membri ai unor grupuri civice au scandat împotriva Guvernului. Dăncilă a vorbit miercuri în plen după ce Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat o cerere a sa pentru organizarea unei dezbateri legate de preluarea preşedinţiei Consliului UE de către România.

Mai mulți reprezentanți ai unor grupuri civice au intrat în Parlament invitați de USR și au afișat pancarte pe care scrie ”Cuib de hoți și de mafioți!”. De asemenea, au scandat lozinci împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea – pe care-l asociază cu Recep Taypp Erdogan și cu Vladimir Putin – și a Guvernului și au strigat ”Lasă-ne!”.

Protestatarii au refuzat să plece de pe holul Parlamentului. S-au așezat pe podea în fața sălii în care prim-ministrul Dăncilă le vorbea aleșilor și au continuat să scandeze.

cel.ro

La scurt timp după încheierea discursului, pesediștii au făcut cordon pentru ca Liviu Dragnea să treacă printre contestatari. Într-un elan de servilism, bodyguarzii politici ai lui Dragnea au agresat și jurnaliștii.

Protestul a declanșat nemulțumirea liderilor PSD.

”În orice ţară civilizată ar trebui să vină să îi ia cu dubele”, a spus secretarul general al PSD, Marian Neacşu, la intrarea în biroul lui Dragnea.

“Încă nu i-au luat pe ăştia de aici?”, a spus Carmen Dan la ieşirea din sala de plen.

Premierul Viorica Dăncilă a susținut un discurs despre preluarea președinției Consiliului UE de către România.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ