bibloo.ro

Stelian Turcu, Primar Lețcani: Maricel Popa (Președintele Consiliului Județean Iași), nu s-a ținut de cuvânt!

Finanțarea târgului agricol AGRALIM naște în continuare controverse

Am vrut să clarificăm și să facem o analiză privind organizarea, finanțarea și parteneriatele făcute la evenimentul agricol AGRALIM, organizat în comuna Lețcani, județul Iași, zilele trecute. În mare parte, primarul comunei Lețcani, Stelian Turcu, se declară mulțumit chiar și atunci când l-am întrebat  de parcarea amenajată mai mult sau mai puțin.

Planuri de viitor sunt ambițioase dar actualele rezultate sunt nemulțumitoare. Primarul Turcu de la Lețcani aruncă vina asupra Președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa

Primarul de Lețcani visează la expoziții cu produse din carne și lapte, respectiv la amenajarea spațiilor speciale pentru degustări și vânzare efectivă. Un alt plan constă în organizarea unui asemenea eveniment cu tematică agricolă în fiecare săptămână, fiind un bun prilej de a aduce fermierilor și agricultorilor noile informații privind acest domeniu.

Reporter: Sunteți mulțumit de organizarea târgului agricol AGRALIM din acest an?

cel.ro

Stelian Turcu, Primarul Comunei Lețcani: Normal, sunt mulțumit pentru că a fost cel mai reușit eveniment agrar din ultimii ani. Cum să nu fie reușit? A fost foarte reușit. A fost un eveniment cu succes, toată lumea a fost bucuroasă, chiar foarte mulți fermieri și mulți oameni cu care m-am întâlnit și am discutat, au spus că a fost mai frumos ca la Miroslava de o mie de ori. A fost foarte bine organizat.

Rep: Nu a fost nici o plângere, nici măcar în legătură cu parcarea?

Stelian Turcu: Nimic, nimic. Faptul că nu am putut să amenajăm o parcare…a fost o problemă, pentru că cel în cauză, Maricel Popa, nu s-a ținut de cuvânt. A spus că va organiza această parcare…dar,…

Rep: Ați primit finanțare de la autorități?

Stelian Turcu: Consiliul Județean nu s-a implicat cu absolut nimic în organizarea acestui eveniment, deși este partener și este proiect județean

Rep: Comparativ cu organizarea de profil din alte părți ale țării, cum apreciați evenimentul de la Iași?

Se putea și mai bine dacă aveam și produse din lapte, din carne și din fructe, dacă se creau expoziții spre vânzare, de degustare. Era un lucru mult mai bun pentru că atrăgea mai mulți vizitatori.

Dacă aveam celulele frigorifice și amenajate standuri cu legume, flori, carne, lapte deci, TransAgropolis trebuie să diversifice astfel încât să fie standuri expuse vânzării. Aș dori asemenea evenimente în agricultură să fie organizate în fiecare săptămână: se poate organiza Ziua Strugurilor, Ziua Harbuzului. În afară de asta, mai doresc să adunăm agricultori pentru a le prezenta informațiile, lucrurile bune care se întâmplă în agricultură.

Cum justifică Consiliul Județean Iași lacunele prezente în organizarea evenimentului

Consiliul Județean a pus la dispoziție spațiul, terenul unde s-a creat evenimentul, Consiliul Județean a asigurat electricitatea, a declarat Eliza Chirica, Purtător de Cuvânt la Biroul de Comunicare al Consiliului Județean Iași.

Reporter: Domnule Popa, v-a plăcut organizarea din acest an de la AGRALIM? Noroiul în care au fost primiți participanții?

Maricel Popa, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi: Este adevărat, dar este primul an când am creat târgul la AGRALIM. Noi am fost parteneri, am reușit să acordăm o anumită importanță zonei respective unde era platoul de asfalt, dar ulterior, unde era parcarea și în spate, unde erau loturile pentru încercări nu a fost timpul necesar pentru a reface. Zona respectivă este arondată pentru un proiect de 3 milioane de euro și nu avem voie acum să umblăm, să turnăm asfalt, să punem piatră sau ceva asemănător. S-ar modifica datele proiectului.

Abia din Ianuarie când se vor schimba datele și vom semna proiectul de 3 milioane de euro pentru TransAgropolis, atunci o să putem asfalta, să fie și parcări și căsuțe. Ne dorim acolo să fie Ziua Recoltei. La anul ne dorim să avem spațiu pentru expunerea târgului, ne dorim să îmbunătățim, fiind primul an am avut și șansa de o ploaie târzie.

Deși din filmările BunaDimineataIasi reiese clar că Maricel Popa promitea sprijin financiar lui Florin Mindirigiu, totuși Președintele CJ Iași insistă ce se referea la sprijin pentru infrastructură

Mă refeream la infrastructura, nu la aport financiar. Noi putem să-i închiriem locația, putem să-i închiriem birourile. Vrem să-i ajutăm și pe fermierii din Iași, pentru că este un târg regional, a mai declarat Maricel Popa, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ