evomag.ro

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR LA HÎRLĂU

La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hârlău au acționat, pe raza de competență, pentru prezervarea şi accentuarea climatului de siguranţă publică, în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 17.535 lei, dintre care 15 conform O.U.G. nr. 195/2002, 39 conform Legii 61/1991 iar 2 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost controlate 49 de vehicule şi au fost legitimate 126 de persoane.

Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere, şi au fost retrase un certificat de înmatriculare şi un set de plăcuţe de înmatriculare.

Exemple:

1. Un tânăr, de 22 de ani, comuna Focuri, jud. Iaşi, a fost depistat conducând un autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi fără a deţine poliţă de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto valabilă. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere; totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, conform Legii nr. 132/2017, fiind retrase certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare;

  1. Un bărbat de 29 de ani, din comuna Cotnari, judeţul Iaşi, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza Oraşului Hîrlău, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ