evomag.ro

Timp de aproape 67 de ani, KFC a reusit sa pastreze cu sfintenie secretul faimoasei retete de pui inventate de colonelul Sanders in 1940. Recent, Chicago Tribune a publicat reteta originala de „11 ierburi si mirodenii” pe care ar fi obtinut-o de la nepotul colonelului.

Acesta ar fi gasit-o printre notitele celei de-a doua sotii a fondatorului KFC.

Ceea ce e absolut remarcabil este ca reteta e consioderata unul dintre cele mai valoroase secrete comercioale din industraia alimentara. O copie cu autograful colonelului Sanders este pastrata intr-un seif din sediul central al companiei KFC, in Louisville, Kentucky.

Timp de gatire: 30 de minute
Timp de „imbibare”: 20-30 de minute
Timp de prajire: 15-18 minute
Portii: 4
Ingrediente:
2 cesti de faina
2/3 de lingura de sare
1/2 de lingura de cimbru uscat
1/2 de lingura de busuioc uscat
1/3 de lingura de maghiran
1 lingura de sare de telina
1 lingura de piper negru macinat
1 lingura de piper uscat
4 linguri de boia de ardei dulce
2 linguri de praf de usturoi cu sare
1 lingura de ghimbir uscat si macinat
3 linguri de piper alb macinat
1 ceasca de smantana usoara
1 ou batut
Piept de pui taiat fasii
ulei de rapita

Reteta secreta KFC. Mod de preparare

inpuff.ro

Amesteca intr-un bol faina si toate mirodeniile uscate.

Intr-un alt recipient, amesteca oul batut si smantana light. Pune bucatile de pui in amestecul de ou si smantana si lasa-le acolo vreme de 20-30 de minute.

Scoate bucatile de pui din amestecul de ou si smantana, lasa-le sa se scurga bine, apoi tavaleste puiul in amestecul de faina si mirodenii. E important ca fiecare bucatica de pui sa fie „imbracata” bine in acest amestec.

Pune bucatile de pui pe un gratar si lasa-le sa se „odihneasca” timp de 20 de minute.

In vreme ce astept ca bucatile de pui sa fie gata de prajit, pregateste vasul de prajit. Pune mult ulei de rapita intr-un vas adanc (7-8 cm de ulei) si incalzeste-l pana la 175 de grade Celsius. Foloseste un termometru de bucatarie pentru a monitoriza temperatura. Cand temperatura uleiului ajunge la 175 de grade, reduc flacara la „mediu”.

Prajeste 3-4 bucati de pui pana cand capata o crusta aurie (15-18 minute). E important sa le intoarceti de pe o parte pe alta o singura data. Scoate-ti bucatile de pui a la KFC intr-un vas si acoperiti-le cu servete de hartie, care sa preia surplusul de grasime.

Pofta buna!

Sursa: www.chicagotribune.com

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ