evomag.ro

O familie de români cu două fetiţe mici se teme să mai trăiască în Anglia şi se întoarce acasă

O familie de români cu două fetiţe mici se teme să mai trăiască în Anglia şi se întoarce acasă. Maria e de 10 ani în Marea Britanie, şi-a cunoscut acolo soţul, pe Adi, acolo li s-au născut fetiţele, dar nu mai vor să trăiască într-o ţară în care se simt din ce în ce mai nesiguri.

Totul a început la câteva luni după ce Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană, scrie Reuters. Maria aștepta să vadă un doctor, la un spital din Londra, când o femeie în vârstă i-a spus că mai bine s-ar întoarce în ţara ei, România.

Maria era însărcinată şi aproape să nască în ziua în care a auzit-o pe acea femeie spunându-i: “Eşti o străină, locul tău nu e aici. Pleacă!

Cei doi au decis să se întoarcă acasă cu întreaga familie

Femeia de 31 de ani, care le-a cerut reporterilor de la Reuters să-i folosească doar prenumele, a declarat că acum se pregătește să părăsească Marea Britanie, în cursul acestui an, cu soțul ei și cu cei doi copii, speriată de ceea ce ea numeşte xenofobie. În plus, cheltuielile sunt deja foarte mari, în locul unde locuiesc la Londra.

“După Brexit, am simțit cu toţii, într-un mod evident, că nu suntem doriţi aici.”, a spus Maria. “Nu vreau ca fetele mele să crească în acest mediu.”

Ea își face griji şi se teme că fetele ar putea fi agresate la şcoală. Anul trecut, bunicul ei venit în vizită din România și fiica sa de doi ani se jucau într-un parc, când o femeie a venit la ei şi i-a acuzat că sunt hoţi.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ