cufarulnaturii.ro

Baremul de corectare a două cerinţe, care apăreau în grile diferite, dar subiectul era identic, de la examenul de admitere la Academia de Poliţie, la materia Istorie, a fost greşit. Reprezentanţii instituţiei precizează că se va lua în calcul răspunsul corect.

„Academia de Poliţie a luat în atenţie cele sesizate şi s-a adresat Comisiei Centrale de Admitere. Comisia Gentrală a solicitat un punct de vedere Comisiei de Specialitate, cea care a întocmit rezultatele la istorie. Comisia de Specialitate are datoria să remedieze de îndată orice situaţie semnalată, astfel încât să nu fie afectată desfăşurarea examenului de admitere. Comisia respectivă nu a făcut decât să confirme că există o erore în întocmirea grilei la Istorie. Academia nu are responsabilităţi în zona de întocmire a subiectelor sau a grilei. Comisia de specialitate, formată din aceşti profesori aleşi la nivel naţional, este direct răspunzătoare”, a declarat, pentru Mediafax, purtătotul de cuvânt al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Radu Nicolae.

Poliţistul Marian Godină, candidat la Academia de Poliţie, a criticat şi el subiectele şi baremul de corectare greşit, cerând demisia rectorului instituţiei de învăţământ.

PublicitateArthrelix

„Din informaţii precise, mai multe grile de corectare au fost greşite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor. Eu nu mă voi mulţumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile “corecte”, conform grilelor de corectare greşite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greşite, numai în cazul în care deja ştiau că li se vor considera corecte.

Şi tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulţumi cu o recorectare şi cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie ceea ce se va spune, fie pentru ticăloşie, ceea ce se va nega. Domnule rector al Academiei de Poliţie, pentru acest circ ar trebui să vă daţi demisia simultan cu recorectarea. V-aţi bătut joc de emoţiile a mii de tineri şi părinţi care astăzi au plâns”, a scris Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

libris.ro

LĂSAȚI UN MESAJ