evomag.ro

Sabina MANEA este purtător de cuvânt la ISJ Iași dar și consilier politic la cabinetul parlamentar al Cameliei GAVRILĂ

Echipa politico-educațională constituită din Camelia GAVRILĂ – Genoveva FARCAȘ – Sabina MANEA reprezinta “Sfânta Treime” în educația ieșeană!

Fiecare dintre cele trei are un rol bine definit în această construcție! Într-un material anterior am arătat parcursul și “realizările” politice ale Cameliei Gavrilă. Mai nou, doamna deputat Gavrilă a fost desemnată să coordoneze departamentul educațional al PSD, la nivel național. Un post asimilat în interiorul acestei formațiuni politice funcției de minsitru al Educației. Această funcție politică a fost ocupată tradițional de Ecaterina ANDRONESCU, “mama educației românești”. Practic, schimbarea de generație în interiorul PSD pe segmentul acesta al educației s-a dovedit a fi un fiasco prin promovarea și susținerea constantă a lui Liviu POP.

Ecaterina Andronescu a fost promovată de Ion Iliescu și Adrian Năstase, iar nevoia unei  schimbări de generație pe zona “educației” s-a resimțit puternic în interiorul PSD. Reamintim faptul că ministrul educației este și la acest moment Ecaterina Andronescu.

Inițiativa de căpătâi a deputatului Camelia Gavrilă se rezumă la un proiect legat de crearea unei așa-zise Școli Politice. Acest program de EDUCAȚIE POLITICĂ a impresionat atât de mult conducerea PSD încât a fost nominalizată pentru conducerea departamentului de educației din interiorul PSD.

Genoveva Aurelia FARCAȘ

Este continuatoarea Cameliei Gavrilă la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Iași. Surse din interiorul ISJ Iași au precizat pentru Bună Dimineața Iași că între cele două ar exista chiar și o relație de rudenie. Informația nu a fost deocamdată confirmată.

Este însă cert faptul că Farcaș se află sub directa îndrumare a celei care a “nășit-o” la conducerera ISJ-ului, anume Camelia GAVRILĂ. Din comportamentul Genovevei Farcaș reiese că și-ar fi asumat anumite obligații față de Camelia Gavrilă. Una dintre acestea este să o invite pe protectoarea sa la toate evenimentele publice organizate de ISJ.

În mod inexplicabil, Genoveva FARCAȘ Inspectoarea Generală din fruntea Inspectoratului Școlar Județean Iași demonstrează acest grad de supușenie față de deputatul Camelia GAVRILĂ, în condițiile în care pregătirea profesională a celei dintâi pare a fi una temeinică.

  • Farcaș a fost Membru în consiliul de administraţie al ISJ, 2012-2016
  • Membru în consiliul de administraţie al CJRAE din partea ISJ, 2015, 2016
  • Membru în consiliul de administraţie al Liceului Pedagogic V. Lupu, 2013
  • Coordonator cercuri pedagogice – Învățământ Primar, 2012-2016
  • Profesor Metodist Învațământ primar 2003- prezent
  • Profesor Metodist consiliere psihopedagogică, 2003- prezent
  • Membru al corpului naţional de experţi în management educaţional

Într-adevăr, postul de Inspector Școlar General a fost și este unul politizat și este de domeniul evidenței faptul că Farcaș nu are conexiuni politice, toată susținerea acesteia venind din partea Cameliei Gavrilă. Rămâne de văzut dacă acestea sunt singurele motive care o constrâng pe Farcaș la o evidentă relație de dependență față de deputatul Camelia Gavrilă.

Sabina Elvira Maria MANEA

Joacă aparent rolul de legătură permanentă între Camelia GAVRILĂ și Genoveva FARCAȘ. În fapt, Manea reprezintă de fapt ochii și urechile Cameliei Gavrilă în ISJ Iași. Manea este pârghia prin care Gavrilă controlează și la nevoie exercită presiuni asupra celor care îndrăznesc să se revolte asupra tiraniei instaurate de Gavrilă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Manea îi dă raportul săptămânal Cameliei Gavrilă legat de tot ceea ce se întâmplă în ISJ Iași. Există și o cale legală prin care Gavrilă și Manea pun țara la cale, sau mai corect spus … ISJ-ul la punct, cu tot cu Inspectoarea Generală în el!

Totul se întâmplă la cabinetul parlamentar al Cameliei Gavrilă unde parlamentarul i-a oferit jumătate de normă purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Expertiza Sabinei Manea și informațiile extrase de aceasta din interiorul Inspectoratului Școlar Iași este de o reală valoare pentru deputatul social-democrat, Camelia Gavrilă. Cele două au elaborat împreună proiectul Școala Politică promovat în cercurile PSD de Camelia Gavrilă.

Consilierul politic Sabina MANEA se ocupă și de imaginea deputatului Camelia GAVRILĂ. Este greu de precizat în slujba cui se află Manea atunci când Camelia Gavrilă participă la evenimentele ISJ-ului? De Camelia Gavrilă sau de programul și interesele instituției?

Împreună, cele trei formează o adevărată “Sfânta Treime” în educația ieșeană pe care o controlează sub toate aspectele: programe școlare, linii de finanțare și promovări.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ