evomag.ro

Educația financiară este un subiect extrem de important și definitoriu pentru viitorul fiecăruia

Ea trebuie să înceapă încă din copilărie, în familie trebuie să se facă primii pași în înțelegerea unor noțiuni de bază cum ar fi economie sau raționalizare, iar exemplul personal al părinților este întotdeauna cel mai important pentru fiecare copil.

Să te întinzi cât ți-e plapuma. E o expresie populară rămasă din timpuri de demult, dar care este întotdeauna actuală și relevantă. Doar că în marea de tentații și nevoi nou descoperite ale zilelor noastre, plapuma este de cele mai multe ori insuficientă pentru a avea traiul pe care ni-l dorim. De aceea este și mai importantă educația financiară. Să ai mereu în vedere riscurile pe care ți le poți asuma cheltuind mai mult decât poți produce, să consumi responsabil și cu grijă resursele de care dispui, să încerci să păstrezi mereu echilibrul între nevoile reale și cele induse de societatea de consum în care trăim cu toții.

Iar creditele de nevoi personale să fie de nevoi personale reale, luate cu multă responsabilitate după o analiză atentă a bugetului familiei, în așa fel încât recuperarea datoriilor să fie ușor de realizat și fără un impact major în bunul mers al vieții fiecăruia. O cercetare sociologică realizată în anul 2016 având ca subiect educația financiară și respondenți persoane din mediul urban cu vârste între 18 și 35 de ani, un sfert dintre ei fiind studenți, a relevat faptul că rolul părinților cu privire la educația financiară a copiilor este cel mai important, 88% dintre respondenți considerând acest lucru.

inpuff.ro

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ