cufarulnaturii.ro

Viorel Ionel BLĂJUŢ (44 de ani) a fost deputat al României în legislatura 2012-2016

Desigur, este vorba de societatea IAŞISTING SRL (CUI: 11713859), înfiinţată în aprilie 1999 şi care are ca obiect principal de activitate “fabricarea altor maşini şi utilaje de utilizare generală n.c.a.” – este vorba, în principal, de stingătoare şi alte produse specifice prevenirii şi stingerii incendiilor.

Deşi se laudă chiar pe site-ul propriu cu 18 ani de activitate, IAŞISTING SRL se comportă ca un bătrân, să nu spunem chiar muribund, care îşi face testatamentul şi, pentru a evita eventualele implicaţii juridice şi certuri între moştenitori, transferă o parte din avere înainte de a-şi da duhul.

În anul 2015cifra de afaceri a scăzut la 15,93 milioane lei, de la 50 milioane lei în 2014

PublicitateArthrelix

A fost pentru prima dată în ultimii 10 ani când IAŞISTING SRL a raportat pierderi. Această scădere dramatică a cifrei de afaceri nu se regăseşte în bilanţul altei companii din cadrul Grupului (ROMSTING SRL, FIRE SECURITY SRL sau IAŞISTING GRUP SRL) şi se poate interpreta că “aşa a mers afacerea” în anul respectiv, potrivit supervizor.ro.

În 2016, IAŞISTING SRL raportează o cifră de afaceri de 6.932.406 lei, pierderi de 981.538 lei şi doar 6 angajaţi. În schimb, datoriile au crescut la 37.639.560 lei (de la 34.497.883 lei în 2015).

Surprinzător este faptul că valoarea activelor imobilizate nu a suferit modificări semnificative, ceea ce sugerează că acestea sunt gajate la bancă şi din acest motiv (încă) nu au fost transferate.

Spre deosebite de 2015, banii şi angajaţii “pierduţi” în 2016 de IAŞISTING SRL se regăsesc la IAŞISTING GRUP SRL (CUI: 28957564), care a sărit la o cifră de afaceri de 16,67 milioane lei şi 59 de angajaţi, faţă de 5 angajaţi şi vânzări de 90.900 lei în anul anterior.

Exerciţiul financiar a fost încheiat cu un profit net de 212.058 lei şi datorii de 6.629.267 lei (probabil cea mai mare parte către IAŞISTING SRL), dar demnă de semnalat este valoarea activelor imobilizate – 1.345 lei! Altfel spus, cei 59 de angajaţi de la IAŞISTING GRUP SRL nu au nici măcar un autoturism second-hand! Şi valoarea capitalului social este una de excepţie – 400 lei.

Pentru că la firme nu e ca la maşini, să le schimbi la câţiva ani, se pune întrebarea: “de ce se mută afacerea IAŞISTING pe o altă societate?“. Şi culmea, pe o firmă la care Viorel Ionel BLĂJUŢ nu deţine nicio parte socială sau funcţie de administrator. Mai exact, asociaţii IAŞISTING GRUP SRL sunt Marcela CREŢU (36 de ani) – 75% şi Constantin-Doru BARABOI-CREŢU (39 de ani) – 25%, cu menţiunea că atribuţii de administrator are doar Marcela CREŢU.

Şi pentru ca lucrurile să fie clare, sediul IAŞISTING SRL a fost mutat în afara municipiului Iaşi, mai exact în satul Proselnici. Acasă la BLĂJUŢ!

Deputatul BLĂJUŢ a făcut o şmecherie şi cu mărcile IAŞISTING… de frica procesului cu MICROSOFT, ADOBE şi AUTODESK

În 2013-2014, Viorel Ionel BLĂJUŢ a preluat de la IAŞISTING SRL mai multe mărci deţinute de companie, cum ar fi: IAŞISTING, 1 SAFETY FIRST, PREVENTIS, sau RECUMEDIS. Este adevărat că şi BLĂJUŢ a cesionat firmei mărcile RED HOSPITAL – SPITALUL SF. SAVA, ROMSTING şi RED PLAZA HOTEL & RESTAURANT, dar nu cred că s-a făcut vreo evaluare, astfel încât să se stabilească dacă schimbul a fost echitabil şi dacă nu cumva deputatul la acea vreme BLĂJUŢ ar trebui să achite firmei o sumă considerabilă de bani pentru că mărcile IAŞISTING şi 1 SAFETY FIRST nu se compară cu ce a cedat el.

La acea vreme, s-a interpretat că Viorel Ionel BLĂJUŢ a făcut această şmecherie pentru a proteja afacerea de o eventuală sentinţă nefavorabilă în procesul pe care el, ca administrator, şi IAŞISTING îl aveau cu MICROSOFT CORPORATION, ADOBE SISTEM INCORPORATED şi AUTODESK INCORPORATED, pentru “infracţiuni la legea privind drepturile de autor şi drepturile conexe (Legea nr.8/1996)” – piraterie informatică, mai pe româneşte.

Totuşi, trebuie să existe o motivaţie serioasă de a transfera o afacere cu 18 ani vechime pe o firmă relativ tânără şi pe care teoretic nu o controlezi… sau, tot teoretic, ar putea să şi-o însuşească patronii din acte şi să-ţi dea cu flit la momentul oprtun!

libris.ro

LĂSAȚI UN MESAJ