Mass Media collage concepts

Clasamentul site-urilor de știri din IAȘI 

Clasamentul este realizat pe baza TRAFICULUI înregistrat de aceste site-uri. Traficul presupune numărul de accesări al acestor site-uri de către cititori. Sunt contorizați vizitatorii, nu accesările.

Volumul vizitatorilor unici intrați pe site într-o zi este contorizat de site-uri specializate in realizarea acestor statistici.

Site-urile care realizează aceste statisti sunt: trafic.ro, brat.ro, t5.ro, etc. Acestea importă baza de date statistică a traficului contorizat de Google Analytics. Aceste statistici sunt citite zilnic si sunt puse la dispozitia publicului cu acordul administratorului fiecarui domeniu in parte.

La doar 16 luni de la infiintare, Ziarul “Buna Dimineata Iasi” a reusit sa se impuna pe locul 4 in clasamentul celor mai citite site-uri de stiri din Iasi.

Primele trei locuri sunt ocupate de trei institutii media cu o vechime foarte mare in piata, un colectiv de redactie numeros dar mai ales cu susținere din partea administratiei publice locale și din mediul politic local.

Spre exemplu Ziarul de Iasi are jurnalisti angajati in aparatul administrativ al Prefecturii Iasi, iar BZI are conexiuni puternice cu Partidul Miscarea Populara din Iasi.

TOP 7 cele mai citite publicatii media iesene in 2018

  1. BZI.ro

Ziarul BUNA ZIUA IASI domina clasamentul presei atat la nivel local cat si national. BZI.ro se afla pe locul 2 la nivel national după adevarul.ro

Evident, la nivelul Iasului ocupa un detasat locul I fara nici o emotie. In schimb, ziarul care se bucura de o audienta record, nu reuseste sa creasca in zona de credibilitate care se afla la cote foarte mici. Credibilitatea in cazul acestei publicatii este afectata de numeroasele controverse in care este implicata.

Potrivit trafic.ro, aceasta publicatie are un trafic zilnic de aproximativ 250.000 vizitatori unici.

  1. ZiarulDeIasi.ro

Urmează Ziarul de Iasi, autointitulat liderul presei iesene, desi ocupa locul II. Potrivit brat.ro, Ziarul de Iasi are aproximativ 50.000 vizitatori zilnici. Cu o informatie relativ echidistanta, dar un format invechit Ziarul de Iasi inca isi pastreaza pozitia in top dupa un parcurs demarat la inceputul anilor ’90.

Diferenta intre cele doua cotidiene este semnificativa: ii despart 200.000 de vizitatori unici/zi.

Pozitia “liderului” presei iesene este amenintata si de urmatoarele publicatii care vin puternic din spate.

  1. ZiarulEvenimentul.ro

Ziar cu o veche traditie in piata ieseana, “Evenimentul” autodenumit si regional al Moldovei, s-a consacrat pe segmentul anunturilor in randul consumatorilor de presa din Iasi.

In clasamentul publicatiilor iesene Ziarul Evenimentul ocupa un onorant loc III cu aproximativ 35.000 vizitatori unici, potrivit statisticilor prezentate de t5.ro pe baza inregistrarilor din Google Analitics.

Evenimentul are insa probleme mari cauzate de FACEBOOK care a integrat in clipa de fata optiunea anunturilor gratuite. Aceasta optiune, chiar daca va deveni platita, obtureaza puternic practica si mai ales resursele Ziarului Evenimentul.

  1. BunaDiminataIasi.ro

Publicatie noua pe piata de media din Iasi, am reusit performanta de a urca rapid in clasament. Infiintata in 14 octombrie 2016, Ziarul Buna Dimineata Iasi a crescut simtitor din primavara lui 2017 si in mod accentuat din toamna aceluiasi an cand am realizat trecerea la formatul mixt: text scris+video. O noutate pentru media ieseana. Ulterior BZI a preluat aceasta idee. In clipa de fata, noi lucram la un format de emisiuni online care va surprinde speram noi, intr-un mod foarte placut, publicul iesean si nu numai.

Publicatia este citita de aproximativ 15.000 de vizitatori unici / zi.

  1. IasiTvLife.ro

Site-ul reprezinta o asociere reusita intre stirile TV realizate de televiziunea cu acelasi nume si formatul clasic al presei scrise.

Beneficiind de o echipa destul de numeroasa este totusi surprinzator faptul ca televiziunea si site-ul nu reusesc sa inregistreze decat 9-10.000 vizitatori / zi.

  1. ReporterIs.ro

In mod neasteptat in coada clasamentului se situeaza fosta echipa de la Ieseanul, respectiv 7est. Este vorba despre echipa jurnalistului de investigatii Gabriel Gachi. Cu state vechi in presa, si cu anchete foarte segmentate, Gachi nu reuseste sa depaseasca numarul de 7.000 vizitatori unici / zi.

  1. JRI.ro

Este un proiect media nou. Desi infiintat in 2017, Jurnalul Iesean a reusit sa intre deja in topul celor 7 cele mai bine clasate site-uri de stiri din Iasi cu o medie a traficului zilnic de aproximativ 1500 vizite.

Desigur ca in Iasi exista mult mai multe site-uri de stiri dar care deocamdata nu sunt listate: ieseanul, telem, topiasi, barfa, nordestnews, agora etc. Acestea au un trafic estimat pe baza postarilor din facebook de sub 1000 vizitatori unici/zi.

Spre exemplu barfadeiasi, cumparata anul trecut de politicianul Cristian Stanciu are un trafic de 300 vizitatori unici pe zi, trafic listat pe site-ul t5.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ