evomag.ro

Peste 240 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in timp ce asteptau la rand sa se inchine la racla Sf. Cuvioase Parascheva si cea a Sf. Mucenite Ecaterina din baldachinul special amenajat in curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi

Cele doua racle au fost scoase spre inchinare pelerinilor cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, care este pe 14 octombrie.

În cele peste 60 de ore de la începutul pelerinajului, prin fața raclelor s-au închinat peste 78.000 de credincioși, timpul de așteptare fiind de peste 10 ore. Dintre aceștia, 220 de persoane au avut nevoie de asistență medicala, iar 10 au fost transportate la spital.

Potrivit medicilor, cele mai multe stari de rau s-au datorat puseelor hipertensive, lipotimii, crizelor de astm.

Potrivit medicilor, la spital a ajuns şi o femeie de 54 de ani, din Dâmboviţa, care a plecat de la moaştele Sfintei Parascheva, a ameţit şi a căzut, suferind o fractură la umărul drept, în vreme ce Maria V., de 69 de ani, din localitatea Ciurea, a suferit, de asemenea, o fractură.

inpuff.ro

De asemenea, o femeie de 48 de ani, din Arad, care a venit cu trenul la Iaşi, a suferit pe drum din cauza dificultăţii de a respira. Pacienta este cunoscută cu diabet zaharat tip 2, iar aceasta suferea de cefalee occipitală în ultimele zile. După tratament, a fost dirijată către Spitalul de Pneumologie.

 

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ