cufarulnaturii.ro

Tribunalul din Larino a decis sa ii achite pe inculpatii care l-au lasat pe romanul Gheorghe Radu sa agonizeze pana la moarte pe un camp de rosii din Italia.

Un barbat de 35 de ani plecat din Dorohoi pentru a asigura un viitor mai bun sotiei Maria si fiicei Valentina. Un muncitor agricol, rezident la Torremagiore, dispus sa faca orice munca pentru a construi un viitor demn propriei familii.

Cand inca era intuneric, a urcat intr-un microbuz cu alti muncitori agricoli clandestini din Europa de Est la primele ore ale diminetii, pe 29 iulie 2008, si s-a dus pe campurile din Nuova Cliternia pentru a culege si incarca rosii.

PublicitateArthrelix

La un moment dat al diminetii, sub soarele arzator, s-a prabusit la pamant din cauza unei stari de rau si acolo a fost lasat sa agonizeze de colegii sai, infricosati de o posibila interventie a politiei si de riscul de a fi indepartati din Italia pe baza Legii Bossi-Fini. Intre salvarea vietii unui om si posibilitatea de a fi repatriati ceilalti muncitori s-au ales pe ei insisi si nu au chemat echipajele de salvare.

In urma cu cateva saptamani, dupa noua ani, Tribunalul din Larino i-a achitat pe inculpati, hotarand ca pentru moartea lui Gheorghe Radu nu exista vinovati, relateaza gazetaromaneasca.com. 

libris.ro

LĂSAȚI UN MESAJ