evomag.ro

Una dintre cele mai mari companii din Germania ar putea deschide o fabrică în Iași

Una dintre marile companii germane din industria auto intenționează să se extindă și pe piața din zona Europei de Sud Est.

Este vorba despre Grupul Volkswagen, care dorește să deschidă o fabrică, pe listă fiind și România alături de Turcia și Bulgaria. O surpriză neașteptată este aceea că uzina ar putea fi construită în Iași, autoritățile demarând și demersuri în acest sens.

”Avem discuţii cu Casa de Insolvenţă Transilvania, care este administratorul judiciar al companiei Fortus Iaşi, pentru a prelua la Consiliul Judeţean 80 din cele 120 de hectare deţinute de companie. E un proces complicat, trebuie şi acceptul Autorităţii de Administrare a Activelor Statului, care e acţionar, noi discutăm la guvern de acest lucru”, a declarat preşedintele CJ Iaşi,  Maricel Popa,

Volkswagen, unul dintre cei mai buni producători de automobile din lume, a apărut pe piață încă din 1904, atunci când Grupul Volkswagen este un nume internațional pentru Volkswagen AG, celebrul producător auto german.

inpuff.ro

Întreaga activitate a companiei are la baza designul, producția și distribuția motoarelor, motocicletelor și desigur a mașinilor. Volkswagen este o companie puternică, aceasta fiind declarată a 7-a cea mai mare companie din întreaga lume, conform unei liste furnizate de Fortune Global 500 la sfârșitul anului 2016.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ