bibloo.ro

Unul din cei șapte tineri din județul Vaslui care, în urmă cu patru ani, au violat o elevă, a fost eliberat condiționat, marti, după ce a ispășit jumătate din pedeapsa de șase ani și patru luni la care a fost condamnat.

Eliberarea lui Alin Dumitru Rotaru s-a făcut la propunerea Comisiei de liberări condiționate din cadrul Penitenciarului Vaslui, acolo unde tânărul este încă încarcerat.La ieșirea din pușcărie, tânărul a fost așteptat de un bărbat mai în vârstă, probabil tatăl său, și a refuzat să facă declarații.

În decizia dată, magistrații vasluieni i-au impus lui Alin Rotaru o serie de condiții pe care dacă nu le va respecta în perioada de supraveghere, se va reîntoarce după gratii.

“Pune în vedere condamnatului dispoziţiile art.100 alin.5 şi art.104 al.2 Cod penal referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de.  supraveghere”, se arată în  sentința instanței.

Alin Rotaru este al doilea din cei șapte violatori pentru care Comisia de eliberări condiționate din cadrul Penitenciarului Vaslui a solicitat eliberarea condiționată. Însă, spre deosebire de Ioan Surleac, pentru care atât magistrații Judecătoriei Vaslui, cât și cei ai Curții de Apel Iași au respins cererea, în cazul său judecătorii au fost de acord să părăsească închisoarea înainte de ispășirea celor șase ani și patru luni.

cel.ro

Ceea ce a cântărit, cel mai probabil, în decizia magistraților a fost achitarea de către Alin Rotaru a daunelor morale stabilite prin sentința din 2015. De altfel, procurorii nu au contestat decizia Judecătoriei Vaslui de săptămâna trecută, aceasta rămânând definitivă.

La ieșirea din pușcărie, tânărul a fost așteptat de un bărbat mai în vârstă, cel mai probabil tatăl său, și a refuzat să facă vreo declarație.

Şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni au fost arestaţi preventiv în noiembrie 2014, fiind acuzaţi că au acostat o elevă de 18 ani, Raluca M., care se întorcea de la şcoală, pe care au luat-o cu maşina şi au violat-o timp de mai multe ore. Ei au fost plasaţi ulterior în arest la domiciliu, puşi sub control judiciar şi arestaţi din nou, în urma reacţiilor din partea societăţii civile, a politicienilor şi a cetăţenilor, care au transmis mesaje de susţinere pentru fata abuzată.

Violatorii au primit pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ