evomag.ro

Deși poartă moștenirea grea a anilor ’90, acești politicieni se prezintă ca niște REFORMATORI

Anunțul ALDE IAȘI: “Sub înalta președinție a domnului CĂLIN POPESCU TĂRICEANU membrii ALDE din județele Iași, Botoșani, Suceava și Vaslui transmit mandatul lor candidaților la alegerile europarlamentare!”

Evenimentul a avut loc, sâmbăta trecută la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iaşi. Cu acest prilej, membrii ALDE s-au întrunit în CONFERINȚA REGIONALĂ DE LANSARE A CANDIDAȚILOR LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE !

Cine sunt reprezentanții ALDE la IAȘI?

Deputatul Varujan VOSGANIAN – Președintele ALDE IAȘI

Vosganian pozează în parlamentar de Iași doar cu numele. În fapt, toate proprietățile acestuia, case și terenuri sunt poziționate în Ilfov și Prahova.

Practic, Iașul și în general Moldova, sunt pentru deputatul Vosganian un areal politico-administrativ de care răspunde în fața conducerii de partid.

Indiferent că s-a aflat la PNL sau la ALDE, Vosganian a reușit să-și păstreze calitatea de parlamentar în acest areal politico-administrativ. Deși situația lui politică depinde de IAȘI din anii ’90, acest politician cu state vechi, demonstrează că nu a reușit să dezvolte nici un fel de atașament față de acest centru universitar și capitală culturală a României.

Deputatul “MIR” Varujan VOSGANIAN este candidatul ALDE la europarlamentare! ZERO implicare la IAȘI

Mesajul ieșenilor pentru VOSGANIAN: “Ar trebui să meargă la PUȘCĂRIE, nu la EUROPARLAMENTARE”

Victor CHIRILĂ – Vicepreședinte ALDE IAȘI și Vicepreședinte al Consiliului Județean Iași

Chiar dacă și-a trecut averea pe numele fiicei sale, Victor CHIRILĂ rămâne unul dintre cei mai bogați oameni politici din Iași!

Rădăcinile acestei bunăstări se trag din activitatea de primar desfășurată de Chirilă imediat după revoluție în comuna Bârnova. Dezvoltarea puternică și accelerată a comunei Bârnova a condus la aprecierea semnificativă a prețurilor terenurilor de pe raza acestei comune.

Cum Victor Chirilă a avut “inspirația” de a achiziționa, din poziția de primar, mari suprafețe de teren în Bârnova, iată că și averea acestuia a crescut direct proporțional cu creșterea prețului pe metru pătrat.

Prudența l-a determinat pe Chirilă să-și înstrăineze proprietățile în momentul în care și-a încetat mandatul de primar, devenind consilier județean și ulterior vicepreședinte al CJ Iași. Beneficiarul principal al pământurilor din Bârnova este fiica acestuia Raluca FILIP (fostă Chirilă).

Un exemplu elocvent al acestei bunăstări acumulate pe parcursul a 16 ani, este chiar afacerea Enduro Ranch din Bârnova gestionată de Raluca FILIP și prin urmare de Victor CHIRILĂ.

Victor CHIRILĂ, latifundiarul din fruntea Consiliului Județean IAȘI

Radu BOTEZ – Președinte ALDE IAȘI (municipiu) și viceprimar al IAȘULUI

Permanent conectat la mediul politic

Încă din 2004, Radu Botez a fost prezent în administrația publică locală asigurându-și o poziție privilegiată în raport cu conducerea Primăriei Iași prin calitatea de consilier local din partea Partidului Național Liberal.

Din această poziție, Radu Botez a reușit să obțină fără dificultăți toate avizele necesare în activitatea sa de construcții.

Deși a beneficiat de aceste privilegii totuși, în urma sa rămân 6 falimente puțin cunoscute opiniei publice. Botez a demonstrat o atitudine prudentă prin discreția manifestată în planul activității politice, motiv pentru care mass-media locală nu a sesizat adevărata natură a acestui personaj.

După 6 FALIMENTE a ajuns VICEPRIMAR! Radu BOTEZ, “neamțul” din fruntea Primăriei IAȘI

Datorii de – 2 819 868 RON pentru CONSTRUCT-DESIGN SRL

Firma a avut drept obiect principal de activitate executarea de lucrări constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale. Viceprimarul Iașului, Radu BOTEZ a fost beneficiar direct al contractelor prinse de aceată firmă în calitate de acționar, alături de partenerii săi: DABIJA OLTEȚIA și JAPA COSTICA.

La nivelul anului 2008, CONSTRUCT-DESIGN SRL se situa la o cifră de afaceri care depășea 50 milioane lei.

Cu toate acestea, societatea și-a declarat falimentul înregistrând datorii în cuantum de 2.819.868 RON către statul român.

Obligații restante ANAF

Dată înregistrareTip bugetDatorii principaleAccesoriiTotal
2018-06-30Buget stat680.386 RON+1.710.608 RON=2.390.994 RON
Asigurari Sociale196.490 RON+155.954 RON=352.444 RON
Somaj421 RON+2.840 RON=3.261 RON
Sanatate23.701 RON+49.468 RON=73.169 RON
Total
Observatii
2 819 868 RON
Faliment

 

ȚEAPĂ de aproape 3 milioane lei dată statului român de VICEPRIMARUL Iașului, Radu BOTEZ

Concluzie

Cu asemenea exponenți, este imposibil de explicat cum ALDE mai are îndrăzneală să pozeze în reformatori ai politicii românești de pe scena Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iaşi.

melimeloparis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ