evomag.ro

PREMIERĂ pentru ROMÂNIA la Palatul Culturii din IAȘI 

Ieșenii, dar și turiștii care se află în această perioadă la Iași, pot vizita în săptămâna 15 – 21 septembrie, la Palatul Culturii din Iași o EXPOZIȚIE cu caracter UNICAT în ROMÂNIA.

Este vorba despre o adevărată lecție de istorie pusă în operă de un ONG ieșean în colaborare cu Primăria municipiului Iași.

În mod concret, echipa care a realizat acest proiect denumit “Marea Unire prin ochii prese de la 1918”, a extras din arhive articole scrise de către ziariștii români în perioada 1916 – 1918. Articolele ilustrează eforturile comune depuse de clasa politică, casa regală a României, armată, biserică și nu în ultimul rând de poporul român în vederea atingerii obiectivului comun și idealului suprem: MAREA UNIRE A PRINCIPATELOR ROMÂNEȘTI și realizarea ROMÂNIEI MARI!!!” a declarat Ion ȘTEFANOVICI, inițiatorul proiectului.

inpuff.ro

La realizarea acestei expoziții și-au dat concursul și ISJ Iași, Universitatea Tehnică din Iași, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, PALAS IAȘI  și Complexul Muzeal Național Moldova Iași.

Un interes major pentru Vernisajul acestei expoziții au manifestat în mod deosebit elevii și cadrele didactice care au apreciat expoziția ca fiind o adevărată lecție de istorie.

Curatorul vernisajului a fost istoricul ieșean Liviu BRĂTESCU

La eveniment au mai participat doamna Maria RADOS, inspector școlar și profesor de istorie, domnul Daniel ȘANDRU, profesor universitar și șeful departamentului Centenar din cadrul Primăriei Iași dar și doamna Lăcrămioara STRATULAT, directorul Complexului Muzeal Național Moldova Iași (Palatul Culturii) și Ion Ștefanovici, inițiatorul acestui proiect.

apiland.ro

LĂSAȚI UN MESAJ