Întregul mandat al Primarului CHIRICA se va baza pe găsirea de noi și noi SCUZE

După ce s-a certat cu parlamentarii PSD dar și cu cei de la PNL, după ce s-a certat cu propriul Guvern, după ce s-a certat cu proprii colegi Chirica a reușit performanța de a se autoizola complet în toate privințele. Urmare a acestei politici suicidale, Chirică a adus și Iașul într-o stare de izolare totală.

Firește că din acest moment Iașul începe să aibă de suferit iar Chirica începe să găsească țapi ispășitori!

Nu Primăria, ci Parlamentul trebuie să rezolve problema finanțării sportului, consideră Chirica

Mai mult, Chirica a ajuns deja să acuze interesele oculte care nu îi permit să își desfășoare activitatea.

În urma apariției în spațiul public a unor interpretări eronate, generate fie de necunoașterea legislației în vigoare, fie de anumite interese particulare oculte, în ceea ce privește problema finanțării activității cluburilor sportive de către autoritățile publice, conducerea Primăriei dorește să o facă o serie de precizări strict necesare pentru corecta informare atât a celor direct afectați, cât și a opiniei publice, în general.

Sistarea temporară a alocării de fonduri pentru susținerea structurilor sportive cauzată de … un blocaj legislativ creat de Guvern

Conducerea Primăriei Municipiului Iași aruncă pisica în curtea asociațiilor, cluburilor și federațiilor sportive.

Chirica le cere acestora ca prin mijloacele proprii, să determine experții guvernamentali și parlamentarii să finalizeze cu celeritate Legea care va înlocui OUG nr. 38 / 2017 astfel încât finanțarea activității sportive să devină clară, transparentă, coerentă și în acord cu legislația românească și europeană.

Vorbe și iar vorbe

Primăria Municipiului Iași a fost și va rămâne principalul susținător al activităților sportive din județul Iași.

Primăria Municipiului Iași va relua alocarea de fonduri către Fundația Sportului Ieșean imediat ce cadrul legal va fi clarificat de Parlament, sume în acest scop fiind prevăzute în bugetului Municipiului Iași pe 2018.

În același timp, Primăria Municipiului Iași va continua și va extinde susținerea sportului de masă, în special a activităților sportive pentru copii și tineri, sume importante din bugetul local fiind prevăzute pentru crearea și modernizarea terenurilor și sălilor de sport ale unităților școlare din municipiu, precum și pentru dotarea și modernizarea bazelor sportive administrate.

„Nu doresc să intru în controversă cu anumiți conducători de cluburi sportive ori cu alte persoane mai mult sau mai puțin avizate din lumea sportului, dar descopăr cu tristețe că dragostea pentru sport a unora apare doar atunci când sunt bani, mai ales publici. În rest, aceștia devin extrem de critici față de oricine, uitând însă să-și manifeste și simțul autocritic.

Demagogul Chirică : Pentru mine, sportul reprezintă totuși mai mult decât bani; înseamnă educație, altruism și conștiința lucrului bine făcut

Până la sfârșitul mandatului voi rămâne consecvent celor asumate în 2016: orice activitate sportivă trebuie să fie acoperită de lege, să urmărească un scop pe termen lung si să fie susținută de parteneriate bazate pe principii clare, nu pe oportunism”, a declarat primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ